Redigeren schriftelijke communicatie

Veel mensen kennen het: je moet iets schrijven en je hikt er tegenaan. Of je hebt iets geschreven en je voelt je er onzeker over. Ik heb ruime ervaring in het schrijven en redigeren van teksten. Op het gebied van gezondheid en voeding neem ik mijn inhoudelijke kennis met me mee, waardoor ik naast taalkundig ook inhoudelijk kan redigeren.

In het verleden verzorgde ik redactiewerk voor:
  • het vaktijdschrift 'Van Nature'; als eindredacteur betrokken bij dit vaktijdschrift voor medici en paramedici die werkzaam en/of geïnteresseerd zijn in de nutritionele geneeskunde, fytotherapie en psycho-neuro-immunologie. De schriftelijke uitgave van Van Nature is in december 2010 beëindigd.

  • het inhoudelijke kookboek 'Oergondisch genieten; een moderne levensstijl vanuit de oorsprong'. Ria Penders, Elly Poll, Yvonne van Stigt, uitgifte november 2011.

Workshop en training

Op een enthousiaste en gepassioneerde wijze breng ik mijn kennis over aan groepen. Afhankelijk van de situatie en de doelgroep, kan een bepaald onderwerp worden uitgekozen. Je kunt vrijblijvend contact met me opnemen voor nadere informatie.

In het verleden verzorgde ik trainingen voor:

  • de opleiding Van Nature, tegenwoordig Natura Foundation; kenniscentrum en praktijkopleidingen klinische psycho-neuro-immunologie en nutritionele therapie

  • de Academie voor Natuurgeneeskunde Hippocrates te Bloemendaal

  • de opleiding SEAG (Stichting Educatie Additieve Geneeskunde); opleiding bestaat niet meer

  • medische professionals en cliënten. Trainingen gericht op bepaalde 'westerse' aandoeningen, zoals hart- en vaatziekten en gewrichtsaandoeningen. Gezonde voeding en het gebruik van voedingssupplementen stonden daarbij centraal
  • apothekers(assistenten) en doktersassistenten; een geaccrediteerde nascholingsactiviteit.

In de toekomst zal ik zelf workshops en huiskamergesprekken organiseren. Je kunt via een e-mail aangeven als je hiervoor interesse hebt.